Втор Живот

Што нудиме?
Целосно реставрирани винтиџ и модерни велосипеди
Најбарани производи/услуги:
Винтиџ друмски и крузерски велосипеди
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Онлајн на социјалните медиуми
Информации за достава:
Достава по карго, Лична достава до купувачот, Купувачот може да го подигне производот од мојот дом/локација на производство
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

ВторЖивот претставува алтернативен бизнис кој се бави со обновување на велосипеди кои одреден период биле непотребни или се целосно запоставени. Преку овие реставрации целиме кон давање пример за тоа дека не е потребно многу да се користат и винтиџ велосипеди за секојдневна употреба, без разлика на нивниот изглед и категорија. Преку нашата платформа исто така пробуваме да  ја развиеме вело-културата во Македонија и пошироко како и да ја презентираме на оние кои сеуште не се, а имаат желба да навлезат и дознаат повеќе за истата.

No items found.

Интересен податок

,,
Пред да го отворам бизнисот поседував 23 винтиџ велосипеди кои ги имав реставрирано за лична употреба.

Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.
Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Рачна изработка
Локално производство