Последни објави
Сите објави
tag text
Играчки и игри за деца преку реупотреба на отпадни материјали: интервју со Елена Стојчевска
true
Запознајте ја Елена, хуманистка, мајка и пионерка на одржливиот живот. Елена е мајка на две прекрасни деца со една цел: насочување кон поодржлив начин на живот за себе и своето семејство. Таа цврсто верува дека вистинската промена и едукација започнува токму во најблискиот круг – дома, па така посветено го вклучува и своето семејство во оваа мисија. Успева да го претвори секојдневието во едукативна авантура, при којашто исто така размислува и на животната средина со тоа што креира едукативни игри и играчки од реупотребливи материјали. Sирнете малку и во светот на животот во Холандија, и како таму тие се грижат за нивните граѓани и тие да живеат поодржлив начин на живот.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Пишувај за нас!

Имаш знаење на одредена тема поврзана со одржлив живот и заштита на животната средина? Беше на некој интересен еко настан и сакаш да ги споделиш твоите импресии со другите?
Пријави се