Туф

Што нудиме?
Производи од елитната тартуф печурка
Најбарани производи/услуги:
Масло со тартуф, сол со тартуф и слатко со тартуф
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
На социјалните медиуми, веб страната www.tuf.mk или во сите деликатес Тинекси
Информации за достава:
Лична достава или достава по карго
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Претпријатието ЕВАЛ ДОО е наменето за обработка на тартуфи и производство нанајразличен тип на производи што содржат тартуф. Тартуф е редок вид на елитна печурка со специфична арома и врвен кулинарски вкус. Во европските и светските региони важи за таканаречено црно злато, токму поради неговатареткост и карактеристична арома. Одлично е тоа што овој производ се наоѓа и на македонското поднебје, а наша особена чест е што можеме токму тартуфот да го донесеме на секоја трпеза кај секој љубител на нови и богати вкусови.

Одгледувајќи и тренирајќи кучиња повеќе години наназад, и откопување и трагање по тартуфите, решивме да го претвориме во наш личен бренд и да го отпочнеме овој фамилијарен бизнис, употребувајќи ја уникатноста на овој производ и пласирајќи ја на нашиот пазар. Производите важат за домашни, бидејќи тартуфот кој што го пласираме доаѓа од македонското поднебје. Комбинацијата на вкусови кои што ги нудиме се специфични, богати, во чекор со високо рангираните европски кујни, а сепак достапни за секој, којшто има желба даго проба несекојдневното задоволство од тартуфот.

Дополнително, тартуфите изобилуваат и со низа хранливи материи. Тартуфот има антибактериски својства, богат е со антиоксиданси, ги убива канцерогените клетки, има антиинфламаторни својства, што ја прави оваа печурка вистински еликсир на здравјето. Останатите производи се повеќе наменети за секој кој би сакал да експериментира со најразлични медитерански, француски, италијански и останати европски вкусови.

No items found.

Интересен податок

,,
Се викаме туф бидејќи нашите миленичиња кога ги бараат тартуфите само со командата туф почнуваат да ги бараат ретките печурки.

Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.
Бизнис предводен од минимум 60% жени. Во нашето општество, а и на глобално ниво, водењето бизнис често се смета како работа на мажите. Затоа сакаме да го урнеме стереотипот дека успешен бизнис може да водат само мажи и да ги истакнеме бизнисите кои се во сопственост и под менаџмент на жени.
Органски производи или производи кои содржат состојки од органско потекло. Под органски производи се подразбираат оние кои се произведени без употреба на хемиски пестициди, ѓубрива, хербициди и други хемикалии, или пак без рутинираната употреба на антибиотици и хормони за раст доколку станува збор за добиток. Со оваа вредност сакаме да им го олесниме изборот на купувачите кои се грижат за одржување на своето здравје и здравјето на почвата преку користење нa органски производи.
Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.
Производи кои не содржат никакви состојки од животинско потекло. Начин на исхрана и живот со кој се избегнува било каква грубост над животните, нивно искористување или искористување на нивните производи за храна, облека и друга намена. Затоа сакаме да им помогнеме на поединците во потрага по вакви производи лесно да ги препознаат бизнисите со таква понуда.
Производи кои не содржат месо, риба, морски плодови и други состојки кои се добиваат со убивање на животни. Начин на исхрана и живот со кој се избегнува конзумирање на месо и некои други животински производи како на пример салото, од различни причини (етички, еколошки и сл.). Затоа сакаме да им помогнеме на поединците во потрага по вакви производи лесно да ги препознаат бизнисите со таква понуда.
Ниту производите ниту пакувањето не содржат никаков вид на пластика добиена од фосилни горива. Пластичниот отпад и екстракцијата на фосилни горива претставуваат огромни проблеми на денешницата, затоа ние ги поддржуваме бизнисите кои прават напори да користат алтернативни материјали за производство и амбалажа.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Рачна изработка
Предводено од жени
Органско
Локално производство
Веганско
Вегетаријанско
Без пластика