Save - Second hand Store

Што нудиме?
Облека, обувки и модни додатоци од втора рака во одлична состојба. Oблеката се продава чиста, испрана и испеглана
Најбарани производи/услуги:
/
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Онлајн нарачки преку нашиот Instagram профил
Информации за достава:
Достава по карго низ цела држава и лична достава во околината на Струга
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Проблем - Негативниот отпечаток на брзата мода врз Земјата и човештвото. Решение - Промовирање на одржлива мода преку употреба на облека од втора рака (бавна мода). Резултат - Со намалување на отпадот и контролата на користење на природните ресурси до поздрава и зелена иднина.

No items found.

Интересен податок

,,
Дел од облеката ја нудам бесплатно (како подароци\донации) со цел овозможување на стартно искуство на луѓето кон реупотреба и охрабрување тоа, своеволно, да се развива кон стил на живеење.

Save - Second hand Store ја има добиено етикетата за Општествен придонес бидејќи донира облека, првенствено каде што е најпотребна, а потоа на секој останат кој е заинтересиран да прими парче облека како подарок во замена за негово купување од брзата мода. Исто така давање инспирација за меѓусебна размена на облеката со цел промена на гардеробата без дополнителни трошоци, вклучувајќи ја пораката - наместо отпад, создади пријателство!
Бизнис предводен од минимум 60% жени. Во нашето општество, а и на глобално ниво, водењето бизнис често се смета како работа на мажите. Затоа сакаме да го урнеме стереотипот дека успешен бизнис може да водат само мажи и да ги истакнеме бизнисите кои се во сопственост и под менаџмент на жени.
Придонес кон општеството и животната средина. Бизниси кои донираат дел од својот профит во хуманитарни цели или иницијативи за заштита на животната средина, или пак директно се вклучуваат во такви акции со донирање на производи/услуги или одвојување дел од своето време за да помогнат.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Предводено од жени
Општествен придонес