REД

Што нудиме?
Апциклирани модни додатоци, односно ранци и торби. Исто така редизајнирани парчиња облека од втора рака
Најбарани производи/услуги:
/
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Онлајн нарачки преку нашиот Instagram профил и на телефонот 071684416
Информации за достава:
Подигнување на производите од локацијата на производство или лична достава до купувачот во Скопје, како и достава по карго низ цела држава
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

REД или REДизајнирање е идејата позади целиот бренд. Идејата е редизајнирање веќе постоечка облека која што веќе е неатрактивна за човековото око. Користам техника на везење на парчињата облека, како и спојување две или три облеки и создавање едно парче облека. Покрај редизајн, создавам и модни додатоци како ранци и торби кои влагаат во доменот на апциклирање, односно земам парчиња материјал од фабрики, кои за нив се вишок отпаден материјал, а за мене нов продукт.

No items found.

Интересен податок

,,
/

REД ја има добиено етикетата за Општествен придонес поради идејата која стои позади брендот, односно производите да бидат создадени од маргинализирани групи на луѓе каде што профитот ќе оди кај нив и така ќе се реализира самовработување.
Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.
Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.
Ниту производите ниту пакувањето не содржат никаков вид на пластика добиена од фосилни горива. Пластичниот отпад и екстракцијата на фосилни горива претставуваат огромни проблеми на денешницата, затоа ние ги поддржуваме бизнисите кои прават напори да користат алтернативни материјали за производство и амбалажа.
Придонес кон општеството и животната средина. Бизниси кои донираат дел од својот профит во хуманитарни цели или иницијативи за заштита на животната средина, или пак директно се вклучуваат во такви акции со донирање на производи/услуги или одвојување дел од своето време за да помогнат.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Рачна изработка
Локално производство
Без пластика
Општествен придонес