Pura Perla

Што нудиме?
Природна веган и еко френдли козметика без парабени, сулфати и минерални масла
Најбарани производи/услуги:
Серум за лице, крема за лице, путер против стрии за трудници
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Во нашата продавница во Скопје на ул. Франклин Рузвелт 20 (види ја мапата подолу), онлајн нарачки преку нашите социјални медиуми (Instagram и Facebook) или директни нарачки на телефонот 070856574
Информации за достава:
Достава по карго низ целата држава
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Ние се занимаваме со производство на природни и еко френдли козметички производи. Специфично за нашиот бизнис е дека и формулите на сите производи се наши. Во Скопје имаме и наша продавница каде може љубителите на природна козметика да не посетат, да ги тестираат нашите производи и да ги купат.

No items found.

Интересен податок

,,
Нашиот бизнис стартуваше како хоби и идејата не беше да градиме козметички бренд. Започнавме во малечка гаража во нашиот двор во Прилеп која ја пренаменивме во малечка работилница за изработка на сапуни и си ја викавме нашата мала сапунерница 😃. Меѓутоа решивме нашето хоби да стане професија и после 1 година ги отворивме нашата лабораторија и продавница во Скопје.

Доколку вратиш 5 празни амбалажи од производи купени од Pura Perla, добиваш подарок производ.

Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.
Бизнис предводен од минимум 60% жени. Во нашето општество, а и на глобално ниво, водењето бизнис често се смета како работа на мажите. Затоа сакаме да го урнеме стереотипот дека успешен бизнис може да водат само мажи и да ги истакнеме бизнисите кои се во сопственост и под менаџмент на жени.
Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.
Амбалажата на производите може да се врати до бизнисот за повторна употреба. Реупотребата на амбалажите во нивната првобитна состојба е поеколошка опција од нивното рециклирање бидејќи при процесот на рециклирање некои материјали како пластиката и хартијата го губат квалитетот, а се трошат и други ресурси како енергија, вода и слично.
Производи кои не содржат никакви состојки од животинско потекло. Начин на исхрана и живот со кој се избегнува било каква грубост над животните, нивно искористување или искористување на нивните производи за храна, облека и друга намена. Затоа сакаме да им помогнеме на поединците во потрага по вакви производи лесно да ги препознаат бизнисите со таква понуда.
Производи кои не содржат месо, риба, морски плодови и други состојки кои се добиваат со убивање на животни. Начин на исхрана и живот со кој се избегнува конзумирање на месо и некои други животински производи како на пример салото, од различни причини (етички, еколошки и сл.). Затоа сакаме да им помогнеме на поединците во потрага по вакви производи лесно да ги препознаат бизнисите со таква понуда.
Органски производи или производи кои содржат состојки од органско потекло. Под органски производи се подразбираат оние кои се произведени без употреба на хемиски пестициди, ѓубрива, хербициди и други хемикалии, или пак без рутинираната употреба на антибиотици и хормони за раст доколку станува збор за добиток. Со оваа вредност сакаме да им го олесниме изборот на купувачите кои се грижат за одржување на своето здравје и здравјето на почвата преку користење нa органски производи.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Локално производство
Предводено од жени
Рачна изработка
Повратна амбалажа
Веганско
Вегетаријанско
Органско