Мирјана Јосифоска

Што нудиме?
Шапки и останати модни додатоци произведени од текстилен отпад или материјали од природно потекло
Најбарани производи/услуги:
Шапка Linda во црна боја, шапка Sophia во црвена боја, баретка Monica во црвена боја
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Онлајн нарачки преку нашите социјални медиуми (Instagram и Facebook)
Информации за достава:
Достава по карго низ цела држава
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Првиот македонски дизајнерки бренд на шапки. Користејќи текстилен отпад и материјали од природно поткело, одржливо дизајнираме и етички произведуваме шапки и модни додадатоци. Шапките се достапни во 3 големини, а на дел од нив имаме аплицирано мултифункционален дизајн, како уште еден аспект на одржливост. Локално произведени, стремјќи се да создадеме заедница на жени.

No items found.

Интересен податок

,,
Како дете, баба ми ми дозволуваше да чепкам низ нејзиниот плакар и да ги пробувам нејзините шапки. Подоцна, ги „наследив“ сите шапки на баба ми и мајка ми, и со тоа се роди мојата љубов кон шапките. Причината поради која го создадов овој бренд е тоа што не можев да најдам дизајнерски шапки на нашиот пазар, па решив јас да ги создадам.

Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.
Бизнис предводен од минимум 60% жени. Во нашето општество, а и на глобално ниво, водењето бизнис често се смета како работа на мажите. Затоа сакаме да го урнеме стереотипот дека успешен бизнис може да водат само мажи и да ги истакнеме бизнисите кои се во сопственост и под менаџмент на жени.
Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.
Ниту производите ниту пакувањето не содржат никаков вид на пластика добиена од фосилни горива. Пластичниот отпад и екстракцијата на фосилни горива претставуваат огромни проблеми на денешницата, затоа ние ги поддржуваме бизнисите кои прават напори да користат алтернативни материјали за производство и амбалажа.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Рачна изработка
Предводено од жени
Локално производство
Без пластика