Esoapery

Што нудиме?
Рачно изработена природно веганска микробиолошки тестирана козметика
Најбарани производи/услуги:
Hyaluronic acid (serum), SPF 50 Face Cream Face & Beard Oil (Men's collection)
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Во нашата продавница во Гевгелија на ул. Нако Вардарски 3 (види ја мапата подолу) или пак онлајн нарачки преку инстаграм
Информации за достава:
Достава по карго низ цела држава
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Esoapery е продавница за природна антибактериска козметика за нега на кожа и коса препорачана за жени и мажи. Располагаме со рачно изработени деклалирани производи од природно потекло што помагаат за хидратација на кожата, заштита на кожата од сонце, проблематична кожа склона кон акни, сензитивна сува кожа и кожа склона кон ксерози, дерматит и псорјаза. За свежа и здрава кожа, бидејќи здравјето е од природата.

No items found.

Интересен податок

,,
Од мои 17 години сонувам и трагам за ова што сега го работам.

Доколку ја вратиш амбалажата на производ купен од Esoapery, во рок од еден ден ќе го дополниме производот во истата, а со тоа ќе добиеш и 10% попуст на истиот производ.

Esoapery ја има добиено етикетата за Општествен придонес бидејќи има учествувано во неколку хуманитарни акции при што финансиските средства од продадените производи се донираат на луѓе на кои им е потребна помош, во завиност од конкретната акција.
Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.
Бизнис предводен од минимум 60% жени. Во нашето општество, а и на глобално ниво, водењето бизнис често се смета како работа на мажите. Затоа сакаме да го урнеме стереотипот дека успешен бизнис може да водат само мажи и да ги истакнеме бизнисите кои се во сопственост и под менаџмент на жени.
Амбалажата на производите може да се врати до бизнисот за повторна употреба. Реупотребата на амбалажите во нивната првобитна состојба е поеколошка опција од нивното рециклирање бидејќи при процесот на рециклирање некои материјали како пластиката и хартијата го губат квалитетот, а се трошат и други ресурси како енергија, вода и слично.
Придонес кон општеството и животната средина. Бизниси кои донираат дел од својот профит во хуманитарни цели или иницијативи за заштита на животната средина, или пак директно се вклучуваат во такви акции со донирање на производи/услуги или одвојување дел од своето време за да помогнат.
Производи кои не содржат никакви состојки од животинско потекло. Начин на исхрана и живот со кој се избегнува било каква грубост над животните, нивно искористување или искористување на нивните производи за храна, облека и друга намена. Затоа сакаме да им помогнеме на поединците во потрага по вакви производи лесно да ги препознаат бизнисите со таква понуда.
Производи кои не содржат месо, риба, морски плодови и други состојки кои се добиваат со убивање на животни. Начин на исхрана и живот со кој се избегнува конзумирање на месо и некои други животински производи како на пример салото, од различни причини (етички, еколошки и сл.). Затоа сакаме да им помогнеме на поединците во потрага по вакви производи лесно да ги препознаат бизнисите со таква понуда.
Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Локално производство
Предводено од жени
Повратна амбалажа
Општествен придонес
Веганско
Вегетаријанско
Рачна изработка