Candlenest

Што нудиме?
Природни миризливи свеќи изработени од домашен пчелин восок и чисти есенцијални масла
Најбарани производи/услуги:
/
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Во продавницата за винтиџ облека Игралиште (види ја мапата подолу) и онлајн нарачки преку нашиот Instagram профил. Целата понуда може да ја погледнете на линкот - https://linkfly.to/candlenestprices
Информации за достава:
Производите може да се подигнат од локацијата на производство во Скопје или да се достават по карго низ цела држава
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Во Candlenest, ќе најдете природни и одржливи производи во најразлични комбинации на мириси кои се еднакво добри и за вас и за животната средина околу вас. Нашите свеќи од пчелин восок се рачно изработени во мали колчини со користење на чисти есенцијални масла и внимателно селектирани природни материјали. Посветени сме на одржливост, поради што користиме материјали за повеќекратна употреба и се стремиме кон поттикнување на еколошката свест кај луѓето. Нашите свеќи не само што изгледаат и мирисаат одлично, туку промовираат и поздрав начин на живот со намалување на загадувањето на воздухот во затворените простории како и создавање на пријатна домашна атмосфера спремна за комплетно уживање. Испорбајте ги Candlenest свеќите и бидете дел од нашата одржлива приказна!

No items found.

Интересен податок

,,
Пчелиниот восок е навистина неверојатен, тој ги распределува есенцијалните масла по нивна густина и интензитет, а со тоа озвозможува доминантност на различни мирисни ноти во кои ќе уживате при секое наредно горење на свеќата. Plus fun fact - свеќите се pet friendly!

Нудиме повратна амбалажа на стаклените теглички кои може да се вратат при достава, а при тоа се добива попуст за наредна нарачка. Исто така нудиме и насоки како може да се припреми искористената амбалажа за понатамошна реупотреба ако клиентот избере истата да ја чува.

Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.
Амбалажата на производите може да се врати до бизнисот за повторна употреба. Реупотребата на амбалажите во нивната првобитна состојба е поеколошка опција од нивното рециклирање бидејќи при процесот на рециклирање некои материјали како пластиката и хартијата го губат квалитетот, а се трошат и други ресурси како енергија, вода и слично.
Ниту производите ниту пакувањето не содржат никаков вид на пластика добиена од фосилни горива. Пластичниот отпад и екстракцијата на фосилни горива претставуваат огромни проблеми на денешницата, затоа ние ги поддржуваме бизнисите кои прават напори да користат алтернативни материјали за производство и амбалажа.
Производи кои не содржат месо, риба, морски плодови и други состојки кои се добиваат со убивање на животни. Начин на исхрана и живот со кој се избегнува конзумирање на месо и некои други животински производи како на пример салото, од различни причини (етички, еколошки и сл.). Затоа сакаме да им помогнеме на поединците во потрага по вакви производи лесно да ги препознаат бизнисите со таква понуда.
Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Рачна изработка
Повратна амбалажа
Без пластика
Вегетаријанско
Локално производство