Atelier Foliage

Што нудиме?
Рачно насликани грнчарски и други теракотни саксии
Најбарани производи/услуги:
/
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Производите може да се нарачаат само онлајн на нивниот инстаграм или фејсбук профил и да ги добиете со достава до дома или договор за подигнување.
Информации за достава:
Подигнување на производите од локацијата на производство или лична достава до купувачот во Скопје, како и достава по карго низ цела држава
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Атеље Фолиаж претставува атеље кое нуди рачно насликани теракотни садови. Најголем дел од садовите ги земаме од кај грнчари, со цел да дадеме поддршка на локалните производители, но со тоа нудиме и уникатни модели на саксии и вазни. Ваквите саксии се дообработуваат во нашето атеље и се дизајнираат и насликуваат од страна на млад ликовен уметник. Овој мал бизнис е создаден од љубовта кон растенијата и уметноста, со цел да даде подршка на локалното производство и на грнчарството кое се смета за занает во изумирање, а многумина го гледаат и само како традиционално грнчарство. Грнчарските саксии, доработени со наш дизајн изгледаат многу модерно и современо се вклопуваат во секој дом.

No items found.

Интересен податок

,,
Идејата за атеље со рачно насликани саксии произлезе првично како желба јас лично да си направам за мене саксии, затоа што започнав да чувам многу растенија и сакав да си изработам интересни и уникатни саксии. По професија сум ликовен уметник - сликар, па затоа сметав дека можам сама да си ги нацртам.

„Во процесот на пакување користам реупотребени материјали, вклучувајќи стиропор или аеропласт (само за испраќање по карго), но исклучиво доколку имам собрано од некоја продавница што отпакувала роба, не ги купувам. Исто така употребувам пакети најдени од различни продавници.”

Бизнис предводен од минимум 60% жени. Во нашето општество, а и на глобално ниво, водењето бизнис често се смета како работа на мажите. Затоа сакаме да го урнеме стереотипот дека успешен бизнис може да водат само мажи и да ги истакнеме бизнисите кои се во сопственост и под менаџмент на жени.
Сите или поголем дел од производите се потполно рачно изработени или пак некој дел од процесот на производство вклучува рачна изработка. Рачно изработените производи имаат посебна душа и уникатност за разлика од оние направени преку индустриски процес, и потребно е повеќе време и труд за нивната изработка.
Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Предводено од жени
Рачна изработка
Локално производство