Април22

Што нудиме?
Биоразградливи Хулахопки со Алое Вера
Најбарани производи/услуги:
40 денските хулахопки и чорапчиња
Каде и како може да ги купиш нашите производи/услуги?
Може директно да се нарачаат на нашиот инстаграм, нашата веб страна, на Ананас и на електронската продавница на Зегин
Информации за достава:
Достава по карго
Што точно може да селектираш со нас?
Како функционира?

Идејата за пласирање на бироазградливи хулахопки и чорапи е реакција на последиците што „брзата мода“ ги остава врз нашата планета и на идните генерации и нов начин да ја искористам технологијата и ресурсите на фамилијарниот бизнис. Не можев да  продолжам да го развивам бизнисот на мојот татко без да направам одржлива промена и да размислувам за последиците кои ние како производители и потрошувачи ги оставаме зад себе. Одговорот на овие предизвици е да создадам бренд што не само што ќе изгледа современо и ќе решава проблем на самиот купувач, туку и придонесува за подобрување на нашата средина. Април22 се роди со идејата да изгледаме убаво и да се чувствуваме удобно без да ѝ наштетуваме на планетата Земја. Името на брендот е концептуално, доаѓа од денот на планетата Земја, 22 Април, со цел да промовира славење на планетата Земја секојдневно и еко-свесна потрошувачка.

No items found.

Интересен податок

,,
Модната индустрија е еден од најголемите загадувачи во светот! Повеќе од 9 милиони тони отпад годишно завршуваат како пластика во депонии од хулахопки! На пример, ако во просек купувате 4 пара хулахопки месечно во рок од 9 месеци, вие придонесувате за 2.2 килограми пластика која завршува во океаните и депониите.

Локално произведено во границите на Р. Македонија. Производите направени во нашата земја придонесуваат за развојот на локалната економија и потенцијално ја намалуваат количината на емисии од јаглерод диоксид кои би се генерирале при транспортот на увезени производи.
Ниту производите ниту пакувањето не содржат никаков вид на пластика добиена од фосилни горива. Пластичниот отпад и екстракцијата на фосилни горива претставуваат огромни проблеми на денешницата, затоа ние ги поддржуваме бизнисите кои прават напори да користат алтернативни материјали за производство и амбалажа.
Бизнис предводен од минимум 60% жени. Во нашето општество, а и на глобално ниво, водењето бизнис често се смета како работа на мажите. Затоа сакаме да го урнеме стереотипот дека успешен бизнис може да водат само мажи и да ги истакнеме бизнисите кои се во сопственост и под менаџмент на жени.

Пронајди нè на мапата

Предлог блогови за читање

Стани дел од мрежата на зелени и општествено одговорни бизниси

Имаш свој бизнис од овој тип, или можеби знаеш за некој друг бизнис кој би бил соодветен да го вклучиме?
Приклучи се
Локално производство
Без пластика
Предводено од жени